Orkland Klima- og kuldeteknikk hjelper deg med å finne fornybare alternativer til oljefyren eller parafinovnen. Vi sparer deg for unødvendige kostnader til strøm og vedlikehold. Ta kontakt med oss for en gratis og uforpliktende befaring for din bolig!

Gå fra oljefyring til et varmepumpehus

De varmepumpene eller klimaanleggene som er ledende på markedet i dag, er svært energieffektive og driftssikre. Orkland Klima- og kuldeteknikk er spesialister på varmepumper for både luft-til-luft og luft-til-vann, og på bergvarmepumper (væske-til-vann).

Erstatter du oljefyren med en varmepumpe, er det vanligvis en langt rimeligere løsning enn å tilpasse den gamle oljekjelen og bruke biofyringsolje. Varmepumpeteknologiene luft-til-vann og væske-til vann kan i stor grad gjenbruke eksisterende anlegg. Slikt kan vi avdekke ved en befaring.

Få inntil kr 5.000,- i støtte fra Enova

Du får inntil 5.000 kroner i støtte fra Enova når du skaffer deg en luft-til-vann-varmepumpe. Merk! Denne støtten fjernes 1. januar 2021.

For å få støtte må tiltaket både være gjennomført og registrert med faktura i Enovas søknadsportal senest 31. desember 2020.

Les mer om støtteordningen her.

[button]Se våre løsninger for luft-til-vann[/button]

Forbud mot fyringsolje, mineralolje og parafin

Fra 1. januar 2020 er det ikke lenger tillatt i Norge å varme opp boliger, heller ikke fritidsboliger, eller næringsbygg med fossil fyringsolje, mineralolje eller parafin.

Myndighetene har gitt noen få unntak fra forbudet for industri- og landbruksbygg frem til 2025. Gjelder det din virksomhet, vil vi anbefale deg å ta kontakt allerede nå. Orkland Klima- og kuldeteknikk hjelper deg med å finne billigere og mer miljøvennlige alternativer.

Velg et driftssikkert alternativ til oljefyr for din bedrift

Våre klimatekniske løsninger er svært driftssikre. Om noe ikke virker som det skal, står våre teknikere klare til å hjelpe deg. Spør oss gjerne om våre serviceavtaler.

ENRAD Chiller kjøle- og varmeanlegg. Væske-vann.

Hva kan du spare?

Hvilke fornybare løsninger er de mest lønnsomt og hva kan du spare på å bytte oppvarmingsløsning? På oljefri.no finner du en oppvarmingskalkulator* utarbeidet av Sintef Community (tidl. Sintef Byggforsk) som viser kostnader og besparelser for flere alternative oppvarmingsløsninger som erstatter oljefyring.

Prøv oppvarmingskalkulatoren* her.

(*kalkulatoren er ikke utviklet av Orkland Klima- og kuldeteknikk og vi er ikke ansvarlig for evt. feil eller avvik i den)

Eksempler på løsninger til bedriftsmarkedet